Zavorni sistem mora delovati brezhibno …

zavorni-sistem-mora-delovati-brezhibnoKljub temu, da je moj avtomobil star že dvanajst let in niti ni dobre znamke, sem sama z njim povsem zadovoljna, saj ga potrebujem zgolj za kratke vožnje, torej od doma do službe, kar je štiri kilometre. Res je, lahko bi si kupila boljšega, a ker gre za drugi avtomobil pri hiši, se mi to ne zdi potrebno. Avtomobili so pač pločevina, na katero ne dam kaj dosti.

Ker gre za avtomobil, ki ni kaj prida vreden, je seveda tudi vzdrževanje minimalno. Vsake toliko preverim olje in ga po potrebi dotočim ali zamenjam, kadar se nabere večje število kilometrov, to pa je tudi vse. Ko je bil pred kratkim potreben tehnični pregled, sem bila zato neprijetno presenečena – opozorili so me, da mora zavorni sistem delovati brezhibno, do takrat pa mi tehnične ustreznosti vozila seveda ne morejo potrditi.

Kadar je treba na avtu kaj popraviti, za to včasih poskrbi tast, ki se nekoliko spozna na avtomobile, tokrat pa sem se zato, ker je bilo do poteka registracije avtomobila zgolj še tri dni, raje odpravila k mehaniku. Povedala sem mu, da je menda zavorni sistem v precej slabem stanju in bo treba poskrbeti, da bo vse tako, kot je treba – tako zaradi varnosti kot zaradi tehničnega pregleda. Preveril je, koliko dela bo in kaj je treba zamenjati oziroma nadomestiti in mi predlagal, da za najboljšo ceno povprašam na Silux.si, kjer mi bodo zagotovo lahko v najkrajšem možnem času dobavili vse, kar je potrebno – v ta namen mi je tudi pripravil spisek. Seveda bi lahko mehanik na Silux.si material naročil tudi sam, a mož je bil ravno na poti v njihovi bližini, zato je lahko še stvari kar takoj iskati in prevzeti.

Moj avtomobil je bil naslednji dan že pripravljen na ponovno preverjanje njegove tehnične ustreznosti in tokrat zavorni sistem ni bil vprašljiv, saj je bilo vse tipi top. In tako je bil avtomobil še pravočasno registriran ter zavarovan. Najboljše pa je to, da ga bom zdaj lahko spet brez skrbi vozila – upam namreč, da mi bo služil še kar nekaj let, preden se mu bom vendarle prisiljena odreči in kupiti kaj drugega.

Ta vnos je bil objavljen v Življenje z značkami , . Zaznamek za trajno povezavo.