Začetni seti primerni tudi za domačo uporabo

Kaj menite, katera orodja resnično potrebujete doma v svoji škatli z orodji? In v katera orodja naj vlagate, da bo vaše življenje dolgoročno lažje?

Začetni seti orodja so dobrodošli prav v vsakem domu, v nadaljevanju navajamo nekaj predlogov, ki jih mora imeti pri roki vsako gospodinjstvo.

MAKITA Akumulatorski set orodja DDF481RFE326AKC (DDF481RFE3, DMR201)

Seznam izdelkov v začetnem setu

Če orodje uporabljate predvsem za lažje vzdrževanje doma, obešanje umetnin in polic ter druge projekte z majhnim številom dvigal in prijazne za najem, naj začetni seti vsebujejo: kladivo, komplet ročnega orodja z vijačnikom, kobaltov vijačnik, komplet žebljev, komplet vijakov, nastavljiv ključ, magnetni iskalnik čepov, merilni trak, žepni nož.

Kladiva, žeblji in komplet vijakov z izvijačem naj bodo vedno pri roki

Kladiva so enostavna za uporabo, a še kako pomembna. Kladiva so in bodo za vedno ostala osnovni del kompleta orodja.Komplet vijačnikov je naslednja obvezna stvar v setu. Vijaki so različnih oblik in velikosti, zato en sam izvijač ne bo primeren za vsak projekt. Za svoj začetni set orodja izberite komplet, ki vsebuje raznolike izvijače različnih velikosti ter tanko ohišje, ki ga je enostavno shraniti. Nekateri kompleti različnih velikosti so shranjeni v podstavku izvijača, tako da jih ne boste nikoli izgubili, vse, kar morate storiti, pa je, da na ročaj namestite glavo ustrezne velikosti.

Komplet žebljev in vijakov: Nikakor si ne želite, da bi vam sredi projekta zmanjkalo žebljev ali vijakov. Zato poskrbite, da vaš začetni set vedno vsebuje veliko več žebljev in vijakov, kot bi jih trenutno potrebujete.Če nimate veliko prostora za shranjevanje orodja, je nastavljiv ključ dobraizbira, saj prihrani prostor.

Merilni trak, noži

Morate imeti tudi dober merilni trak, saj je ena od tistih stvari, ki jih potrebuje vsak dom. Svetujemo, da si jih kupite nekaj različnih, saj je pri merjenju pohištva dobro uporabiti dva naenkrat. Poleg tega se meter velikokrat izgubi, zato dodaten komplet nikoli ne škodi. Izberite klasičen, preprost merilni trak, ki bo opravil svoje delo. Če pa za svoj začetni seti želite nekaj malce bolj domišljenega, imajo merilni trakovi tudi natisnjene ulomke.

Žepni nož ali t.i. olfa nožje obvezna oprema, ki jo morajo vsebovati vsi začetni seti orodja. Kuhinjskih nožev nikar ne uporabljajte za izboljšave doma, saj je to nevarno, nehigienično in nepriročno.

Močnejša električna orodja

Začetni seti bi obvezno morali vsebovati tudi svoj akumulatorski ročni vrtalnik. Nekateri ljudje se verjetno lahko ustavijo pri tem in ne hitijo z drugimi električnimi orodji, kot je npr. električna žaga. Če pa se želite ukvarjati z gradnjo ali ste doma sami svoji mojstri tudi za večje projekte, boste v svojem setu potrebovali tudi nekaj več močnejših orodij.

Ta vnos je bil objavljen v Vse za dom z značkami , . Zaznamek za trajno povezavo.