Vzmetnice z žepkastimi vzmetmi

vzmetnice12Stare vzmetnice, ki so se hitro iztrošile, so v zadnjem času zamenjale tako imenovane vzmetnice z žepkastimi vzmetmi, ki nudijo med spanjem telesu kakovostno oporo. Že samo ime pove, da imajo te vzmetnice vsako vzmet spravljeno v svoj žepek, in ker so ti žepki tesno drug ob drugem, v ležišču ne nastajajo vdolbine – gosta posejanost žepkov z vzmetni dejansko poskrbi, da se te vzmetnice ves čas prilagajajo telesu in njegovemu položaju. Velika prednost te vrste ležišč je zagotovo v tem, da so posamezne vzmeti različno močne, saj različni deli telesa potrebujejo različno oporo. Tako je vzmetnica z žepkastimi vzmetni razdeljena na več con, na primer predel ramen in podobno, in vsaka cona ima drugačne vzmeti – to pa je pomembno tako za udobje kot odpravljanje bolečin v hrbtenici, pa tudi za dober krvni in limfni obtok med spanjem.

Druga izjemna prednost teh ležišč je tudi to, da se dejansko »aktivirajo« zgolj tisti žepki v obliki valja ali sodčka, na katere se dejansko vrši pritisk – vzmeti, na katerih ne ležimo, se torej ne vdajo, saj žepki niso speti skupaj. Vzmetnice z žepkastimi vzmetmi imajo zaradi vsega tega precej daljšo življenjsko dobo od klasičnih. Uporabljamo jih lahko ne glede na vrsto poda oziroma posteljnega vložka, saj dejansko niso odvisne od letvic pod njimi, ker so tako zelo prilagodljive, pa so primerne tudi za dvižne postelje, pri katerih se marsikatero ležišče izkaže za preveč trdo oziroma premalo prilagodljivo.

Kljub temu, da so »žepki« med vzmetnicami zadnji hit, pa vas pri izbiri takšnega ležišča ni treba preveč skrbeti za ceno. Te vzmetnice spadajo v srednji cenovni razred, cena pa je seveda variabilna glede na vrsto in kakovost polnila ter glede na material same prevleke.

Ta vnos je bil objavljen v Vse za dom. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor