Vsakdanja prehrana z vitaminom B12 in konopljinim oljem

klamath-alge-B12Zdravilne učinke konopljinega olja so odkrili že v davnini, okoli 4000 let pred našim štetjem na Kitajskem. Olje ima visoko hranilno vrednost, saj je njegovo razmerje med omega 6 in omega 3 esencialne maščobe 3:1. Konopljino olje pa se uporabo tudi za proizvodnjo biodizla. Konopljino olje je izdelano iz sorte Canabiss sativa, ki vsebuje malo THC-ja, ki je prisoten v konoplji. Pri proizvodnji pa se THC skoraj povsem izloči. Konopljino olje pozitivno vpliva na preprečevanje številnih bolezni srca in ožilja, odpravlja težave ki se pojavljajo z multiple skleroze in raka. Olje tudi lajša vnetne procese, zato se uporabo priporoča tudi pri kroničnem vnetju mehurja, ledvic, črevesja, okvaro sklepov in motnjami gibanja.

Vitamin B12 ali kobalamin je v vodi topen vitamin, ki je sestavljen iz različnih kemijskih substanc(C, H, P, N in O). najpogosteje se uporablja cianokobalamin, poznani pa so še hidroksokobalamin, metailkobalamin in adezilkobalamin. Potreben je predvsem za sintezo purina in timidina, spodbuja pa tudi rast krvnih celic, delovanje ščitnice, delovanje možganov in živčevja… raziskave so potrdile da pomaga pri lajšanju simptomov asteroskleroze, povečan krvni tlak in holesterol, osteoporoza, HIV, astma in diabetes.

Vitamin B12, kot tudi konopljino olje se pogosto uporabljata v vsakodnevnem prehranjevanju, če pa ju ne dobimo dovolj iz vsakodnevne prehrane, pa lahko na trgu dobimo tudi različne prehranske dodatke. Vredno pa si je zapomniti, da redna in zdrava vsakodnevna prehrana najbolj vpliva na naše počutje, zato skrbimo zanjo in tako bomo poskrbeli tudi za svoje zdravje.

Ta vnos je bil objavljen v Lepota in zdravje z značkami , . Zaznamek za trajno povezavo.