Visokotlačni čistilci ali po domače »štrajfiks«

visokotlacni-cistilecZa težavo čiščenje trdovratne umazanije z zidu, terase, vrta so visokotlačni čistilci oz. štrajfiks idealna rešitev. Ena izmed funkcij visokotlačnih čistilcev je tudi, da med drugim učinkovito varujejo tudi okolje. To lahko vidimo že pri primeru običajna vrtna cev in visokotlačni čistilci. Skozi običajne vrtne cevi v istem času preteče okrog desetkrat več vode, kot pa pri visokotlačnih čistilcih. To je velik problem, saj je škoda, da se pitna voda porabi v taki količini za čiščenje in zalivanje.

Visokotlačni čistilci delujejo na elektromotor in so izredno priročni. Veliko lahko očistimo že samo z manjšimi aparati, z večjimi pa je to še toliko bolj učinkovito. Pozorni moramo biti samo, da se pri čiščenji oken, terase, ploščic pred hišo, izogibamo fugam, saj je vodni curek tako močan da lahko poškoduje ali odstrani fuge.

Prednosti visokotlačnih čistilcev, ki delujejo na vročo vodo

Visokotlačni čistilci, ki delujejo na vročo vodo zaradi velike temperature omogočajo znižanje delovnega tlaka, skrajšajo čas čiščenja in porabi se izdatno manjša količina čistil. Zato rečemo da je velika prednost visokotlačnih čistilcev z vročo vodo v primerjavi z visokotlačnimi čistilci s hladno vodo v tem, da prinesejo boljše rezultate pri čiščenju, porabi se veliko manj čistilnih sredstev, čas sušenje je veliko manjši, higiena opravljenega dela je veliko večja in na koncu si je tudi za delo z njim potrebno vzeti veliko manj časa, celo do 35 odstotkov manj, kot bi ga porabili pri čiščenju z hladno vodo.

Pri nakupu visokotlačnih čistilcev moramo biti samo pozorni na tlak in količino vode, ki jo črpa, saj je pri večji porabi moč visokotlačnih čistilcev veliko večja.

Save

Ta vnos je bil objavljen v Uncategorized. Zaznamek za trajno povezavo.