Tehnični podatki in specifikacije bazenov s kovinsko konstrukcijo

Bazeni neredko krasijo vrtove oziroma druge površine v neposredni bližini domov. Postali so namreč cenovno povsem dostopni, in to ne glede na to, za kakšno vrsto bazena gre. Če ne drugega, si doma na vrtu v vročih poletnih dneh hitro postavite napihljiv bazen. Po drugi strani pa je morda čas za izgradnjo montažnega bazena, ki vam lahko izjemno koristno služi vrsto let.

Sicer pa so v zadnjem času zelo priljubljena in zaželena izbira bazeni s kovinsko konstrukcijo. Gre za posebno obliko družinskega bazena, ki se ga lahko sestavi v relativno kratkem času, in to brez uporabe dodatnega orodja.

Kaj je treba preveriti pred nakupom bazena

Bazeni s kovinsko konstrukcijo so vam na voljo v specializiranih prodajalnah s tovrstnimi izdelki. Pred nakupom temeljito preverite prav vse tehnične podatke, ne pozabite pregledati še specifikacije. Pri tehničnih podatkih bodite zlasti pozorni na dimenzije bazena, prostornino, dimenzijo samega paketa, težo paketa. Praviloma vsak paket bazena s kovinsko konstrukcijo vključuje bazensko platno, pocinkano ter lakirano konstrukcijo, črpalko s peščenim filtrom, varnostno lestev, cevni nastavek za kemikalije, zaplato za popravilo pod vodo ter navodila za uporabo.

Pri specifikaciji bazena je še posebej dobro preveriti tip črpalke, kapaciteto črpalke, tip polnila za filter, če je vgrajen izpustni ventil za nadzor samega nivoja vode, ali je priložen tudi adapter za preprosto praznjenje z vrtno cevjo, prav tako nastavek za postopno raztapljanje kemikalij, samolepljiva zaplata za krpanje lukenj pod vodo.

Izgled bazena s kovinsko konstrukcijo

Bazeni s kovinsko konstrukcijo so prisotni na marsikaterem vrtu. Že na prvi pogled so zelo mamljivi in simpatični. Če vas zanima, kako tovrstni bazen izgleda na zunanji površini, si lahko takšno konstrukcijo ogledate v spletni galeriji ponudnikov tovrstnih izdelkov.

Spletna ponudba z bazeni je na sploh zelo bogata, zato se vam splača preveriti čim več različne ponudbe. Morda vas ne bodo najbolj prepričali bazeni s kovinsko konstrukcijo, temveč kakšna druga vrsta ali oblika bazena. Preverite torej čim več možnosti ter se s pomočjo strokovnjakov odločite za najboljšo možno izbiro. Obenem bo potrebno kupiti še številne koristne pripomočke, s katerimi boste dobro skrbeli za čistočo oziroma vzdrževanje bazena.

Bolj podrobne opise in navodila o postavitvi bazenov si lahko preberete v prispevku.

Ta vnos je bil objavljen v Vse za dom z značkami , . Zaznamek za trajno povezavo.