Tečaji jezikov so dodana vrednost

tecaji jezikov5Vsak, ki je mislil, da so tečaji jezikov že zdavnaj odpisani, je brcnil v temo. Tečaji jezikov so vedno bili in vedno bodo nekaj, kar vam pri iskanju službe in na sploh v življenju izjemno koristi. Vsak izmed nas se je za časa šolanja bil primoran učiti vsaj enega, če ne več jezikov. Navadne ure tujih jezikov pa niso kot denimo tečaji jezikov. Morda v resnici razlike ni. Je pa vsekakor vredno izpostaviti, da pri šolski uri moraš biti prisoten, sicer dobiš neopravičeno uro, medtem ko so tečaji jezikov drugačni že zato, ker se zanje odločamo zavestno sami. Vsekakor je omembe vredno tudi samo dejstvo, da so tečaji jezikov plačljivi, zato si večino ljudi ne more privoščiti kar tako izpustiti učne ure – storitev, za katero plačamo jo vselej smatramo za kvalitetnejšo, pa v resnici morda sploh ni. Preprosto je tako, da od šolskih učnih ur nismo odnesli prav veliko samo zato, ker tega nismo želeli.

Ker pa nekatere službe terjajo od nas komuniciranje tudi s tujimi partnerji, smo se včasih primorani odločiti za kak tečaj jezika, če pa ga že znamo, pa imamo prednosti pri sami zaposlitvi. Najhuje je namreč, ko človek na visokem položaju le-temu ni dorasel in se ni sposoben vsaj v neki polomljeni različici sporazumevati v za nas prvem tujem jeziku – angleščini. Čeprav sta nam denimo Avstrija in Nemčija bližje kot denimo angleško govoreče države.

Tečaji jezikov dajejo človeku širino

Kakorkoli obrnemo, nam tečaji jezikov koristijo prav na vsakem koraku, pa naj si bo to službena pot ali zgolj na potovanju. Zakaj bi morali vse življenje preživeti v Sloveniji ali naših sosedih, čeprav imajo res čudovito morje – za vse tiste, ki ste/smo ljubitelji hrvaškega primorja. Ni ga lepšega kot potovati – danes je to že zelo cenovno dosegljivo, samo spremljati je treba aktualne ponudbe. In kako za vraga se bomo sporazumevali v deželi, kjer nihče ne govori slovensko?! Ja, v enem izmed drugih tujih jezikov. Takrat šele ugotovimo, kaj pomenijo tečaji jezikov. To, da znamo vprašati za pot ali naročiti nekaj za jest in popit in podobne reči… vse to ima neprecenljivo vrednost. Najlepše pa je to, da zato ne rabite biti strokovnjak za jezike. S takšnimi enostavnimi vsakodnevnimi frazami pa vam bodo že dali tečaji jezikov.

Ta vnos je bil objavljen v Jeziki in potovanja z značkami , . Zaznamek za trajno povezavo.