Tečaj nemščine za otroke

nemscina-1Sem mama dveh deklic, ki sta stari 14 in 16 let. Obe sta se začeli že v vrtcu učiti angleško, nemščino pa se je starejša začela učiti v gimnaziji, mlajša pa je še ne zna. Ker se mi zdi ta precej pomemben jezik za prebivalce Evrope, sem se letos odločila, da ju obe vpišem na tečaj nemščine.

Mlajšo hči, ki zaključuje devetletko, sem v devetem razredu vpisala na začetni tečaj nemščine, da se je naučila osnov. Jezik ji je bil takoj všeč in ji gre precej dobro. Ko sva se s starejšo pričeli dogovarjati, da bi odšla poleti na tečaj nemščine v Avstrijo ter tako izboljšala znanje, ki si ga je nekaj že pridobila v srednji šoli, se je želela pridružiti tudi mlajša. Sprva se mi ni zdelo smiselno, saj bo imela že zaradi začetnega tečaja nekaj predznanja in tako v prvem letniku z nemščino tudi ona ne bi smela imeti težav, a nazadnje sem popustila. Zakaj pa ne? Če si mladi želijo znanja, jim ga moramo starši omogočiti – če si to le lahko privoščimo.
S hčerama smo si pogledali kar precej ponujenih možnosti in nazadnje smo vendarle našle primeren tečaj nemščine, ki je bil obema dekletoma všeč. To, da gresta na tečaj skupaj, je bil namreč moj pogoj. V isti skupini zaradi različnega znanja res ne bosta mogli biti, a vsaj bivali bosta skupaj, in tako bom imela precej manj skrbi.
Tečaj nemščine, ki smo ga izbrale, je dvotedenski, in obljublja veliko novega znanja. Seveda je to pomenilo zame kar precejšen strošek, a na srečo ga je možno plačati na obroke, pa tudi stari starši so nekaj prispevali.

Na tečaj nemščine preko agencije Lta

berlinOd vseh ponudb na spletu sva po precej dolgem iskanju našli spletno stran, ki naju je prepričala. Gre za stran agencije Lta, ki se ukvarja prav z organizacijo jezikovnih tečajev v tujini. Poleg tega sem videla, da so pred kratkim celo razširili ponudbo na spletu in dodali poleg jezikovnih tečajev v tujini tudi šolanje v tujini, baje pa bodo kmalu organizirali tudi večdnevne ekskurzije za osnovnošolce in srednješolce.

Kakorkoli, stran me je prepričala predvsem zato, ker je vse pregledno in najdeš prav vse na enem mestu. Vsepovsod drugod so imeli bodisi skope programe, kjer nisem niti vedela, kaj vse zajema cena in podobne reči. Najbolj fino pa mi je bilo, da sem lahko prelistala njihov katalog kar na spletu in kasneje naročila še en brezplačen izvod na dom. Šele po pregledu vsega naštetega sem sicer res poklicala agencijo tudi po telefonu, a prijavo opravila kar preko spleta in to brez kakršnihkoli zapletov.

Poleg tečaja nemščine se bosta hčeri v prihodnosti zagotovo še kdaj odločili za katerega izmed drugih tečajev jezikov. Hja, morda pa ne samo onidve, pač pa tudi jaz ali mož. Časa pa imava vse dokler bodo poslovali, kajti tudi za jezikovne tečaje za starejše je prav tako lepo poskrbljeno.

Ta vnos je bil objavljen v Jeziki in potovanja z značkami , , . Zaznamek za trajno povezavo.