Tečaj angleščine za življenje

tecaj-anglescine-1Ko sem se odločila za tečaj angleščine, sem si mislila, da bo šlo za ure, ki jih bom preživela v učilnici, z učbenikom in delovnim zvezkom. Vse skupaj se mi ni zdelo niti malo privlačno, a tečaj angleščine s katerim bom obnovila svoje že precej pozabljeno poznavanje jezika iz osnovne šole in gimnazije, je bil pač nujen zaradi službe. Kakor koli – izkazalo se je, da nimam prav, saj se je tečaj angleščine izkazal za izjemno zanimivega.

Že na prvi uri nas je predavateljica temeljito izprašala o tem, s čim se ukvarjamo poklicno, ter kakšni so naši hobiji. Povedala nam je, da bo to prilagojen tečaj angleščine. Na podlagi teh vseh posredovanih bo tečaj angleščine zastavila tako, da bomo pridobili predvsem praktična znanja in besedni zaklad, ki nam bo prišel dejansko prav. In res je bilo tako: klasičnih učbenikov in delovnih zvezkov nismo uporabljali, saj so v njih precej splošne tematike. Namesto tega nam je slovnico podajala s pomočjo tematik, ki so bile enkrat z enega, drugič z drugega področja – vedno enega od tistih, s katerimi smo se učenci dejansko ukvarjali.

Tečaj angleščine prilagojen poklicem

Ker sem po poklicu fotografinja, v prostem času pa se ukvarjam s planinarjenjem, sta bili to dve področji, ki smo ju obdelali po dolgem in počez. Predavateljica se je potrudila, da sem osvojila vse izraze in besede, ki mi pridejo pri obojem prav, tako da sedaj zagotovo vem, da pri fotografiranju za tuje naročnike ne bom imela nobenih težav več – z lahkoto se bomo sporazumevali. In še bolje je to, da mi je tečaj angleščine dal veliko nove samozavesti tudi za moj prosti čas. Ko bom šla v hribe in srečala tuje planince, bomo lahko brez težav izmenjali podatke o smereh in dostopih.

To je bila moja prva tovrstna izkušnja s katerimkoli tečajem, kaj šele jezika. Kdorkoli me bo vprašal, mu bom predlagala takšen način učenja tujega jezika. Suhoparna slovnica ti ne da tistega nekaj potrebnega za življenjske situacije. Memoriziranje standardnih fraz pa še manj – bog ne daj, da bi kdo zastavil vprašanje kako drugače … Kako bi pa takrat odgovorili nanj? Na tak način se bom zagotovo odločila še za učenje katerega drugega jezika in se udeležila tudi denimo tečaja nemščine. Upam, da se srečamo.

Ta vnos je bil objavljen v Jeziki in potovanja z značkami , . Zaznamek za trajno povezavo.