Robotski sesalniki in njihovo upravljanje s pomočjo pametnih naprav

Moderni robotski sesalniki pa tudi pomivalci se lahko na izjemno učinkovit način upravljajo preko aplikacij v mobilnih telefonih. Praviloma so na voljo vklop ter izklop robotskega sesalnika, določanje natančne poti naprave, oblikovanje časovne zasnove za pospravljanje, pregled površine in ne nazadnje se na takšen način lahko nastavi celo doziranje vode.

Obstajajo pa še druge izjemno uporabne funkcije robotskih sesalcev ter pomivalcev. To so na primer samočistilna krtača, senzorji proti padcu po stopnicah, indikator polnega koša, antitangle, Power Control.

Avtomatska nastavitev optimalne moči sesanja

Robotski sesalniki omogočajo, da lahko s pomočjo pametnih funkcij nastavite tudi avtomatsko nastavitev optimalne moči delovanja sesanja, ki je primerna za trdno površino pa tudi za tekstilno oblogo. To omogoča Power Control sistem. Samočistilna krtača pa zbira nečistoče na sredini. Na takšen način ščetine naprave ostajajo precej dlje časa čiste.

Antitagle je sistem, ki skrbi za učinkovito preprečevanje zapletanja med kable. Senzorji proti padcu pa preprečujejo, da bi robotski sesalec padel z višjih predelov. Indikator polnega koša poskrbi za obvestili na vaš telefon, ko se koš naprave napolni.

Robotski sesalniki z vgrajenim giroskopom

Na trgu so še posebej cenjeni robotski sesalniki Xiaomi. Svetovno uveljavljeni proizvajalec vam ponuja več modelov tovrstnih naprav, med katerimi so tudi takšni, ki imajo vgrajene giroskope. Ti določajo optimalno pot čiščenja, in sicer glede na samo velikost ter obliko prostorov. Njihova baterija zagotavlja uro in pol delovanje. Če v tem času naprava ne konča s čiščenjem, robot kar sam najde polnilno postajo in nato nadaljuje s sesanjem.

V posebni mobilni aplikaciji pa lahko spremljate postopek čiščenja. Način čiščenja lahko vklopite, izklopite ali pa ga spremenite. Takšnim napravam so praviloma dodani še glavna krtača, stranska krtača, posoda za prah in rezervoar za vodo. Pri izbiri bodite pozorni še na nekatere tehnične podrobnosti, na primer na prostornino posode za prah in rezervoarja za vodo, ne nazadnje tudi na barvo naprave.

Ta vnos je bil objavljen v Vse za dom z značkami , , . Zaznamek za trajno povezavo.