Otroški vozički za malo večje nagajivce

vozicek-1Dokler imamo dojenčka, je povsem razumljivo, da so potrebni otroški vozički, saj brez njih tako rekoč ne moremo nikamor – otroški vozički so zagotovilo, da tudi v času porodniškega dopusta ostanemo mobilni. Kaj pa potem, ko so otroci že malo večji? Res je, da približno pri enem letu shodijo in ni več potrebe, da bi bili ves čas v vozičku, a tja do četrtega leta so otroški vozički lahko še vedno nuja. Kadar gremo na sprehod, otrok nekaj časa hodi, nato se utrudi in ga je najlaže posesti v voziček. Če se odpravimo na kakšno potovanje, kjer bo nekaj ogledov in izletov, pa so otroški vozički nuja, če si ne želimo pokvariti dopusta.

Za nekoliko večje otroke se uporabljajo otroški vozički marele, ki so majhni in se zložijo kot dežnik, torej jih brez težav povsod vzamemo s seboj. Na spletu smo med marelami našli ljubke vozičke CoTo Baby, ki so kot nalašč za na pot, saj tehtajo malo čez 5 kg, imajo 360-stopinjsko vrtljiva kolesa in dve stopnji naklona hrbtišča, dobro ščitijo pred soncem, poleg tega pa se ponašajo še z izjemno lepimi pastelnimi barvami, ki bodo gotovo vsakomur všeč. S takšnim vozičkom se lahko odpravite na kakršno koli avanturo, pa ne bo nikoli težav.

marela-1In koliko časa otroški vozički marele zadoščajo potrebam malčkov in predšolskih otrok? Vse je seveda odvisno od konstitucije in telesne teže otroka. Če se odpravljate na pot, kjer bo otrok dejansko potreboval voziček pogosto, pa čeprav že hodi, mu kupite takšno marelo, da mu bo v njej udobno. Imeti mora širok sedež in tekstil, ki diha, da se v njem ne bo potil, seveda pa ne zanemarite dejstva, da mora biti ogrodje vozička iz aluminija, da ga boste brez težav prenašali, kadar ga ne uporabljate in imate zloženega. Tudi takrat, kadar je treba premagati večje stopnišče ali najti prostor za voziček v polni restavraciji, ne bo težav, če se ta zloži precej na majhno.

Kdaj pa se otroški vozički marele lahko pričnejo uporabljati? Dokler otrok samostojno ne sedi in v vozičku veliko časa drema oziroma spi, so vsekakor boljši klasični otroški vozički. A če nimate športnega vozička, lahko svoj voziček z globoko košaro že pri enem letu zamenjate za veliko bolj praktično marelo, še zlasti, če otroka tudi sicer ne vozite po brezpotjih in vam zadoščajo majhna kolesca za mestno vožnjo oziroma sprehode po asfaltu. Nenazadnje lahko vaš malček tudi v mareli za krajši čas zadrema, pa četudi ni v popolnoma ležečem položaju.

Ta vnos je bil objavljen v Vse za otroka z značkami , , , . Zaznamek za trajno povezavo.