Otroške posteljice morajo biti varne

otroska-posteljica-zebraPri nakupu otroške posteljice, v kateri že od prihoda iz porodnišnice spi naš dojenček, ali pa z njo nadomestimo zibelko, se večinoma ukvarjamo s tem, kakšen je njen videz. Zagotovo je prav, da starši ob nakupu otroške posteljice razmišljajo o tem, kakšno pohištvo se poda v otroško sobo in kaj jim je všeč, a še bolj kot na to, je pomembno paziti na varnost. Zato je treba ob nakupu otroške posteljice predvsem izbrati dobro ležišče.

Za otroške posteljice so vam na voljo ležišča iz različnih materialov, pametno pa je, da so antialergijska, saj imajo dojenčki in malčki še nezrelo kožo, ki je zelo občutljiva. Prav tako je odlično, da ima ležišče prevleko, ki jo je možno sneti in oprati. Največ pozornosti je potrebno nameniti trdoti – kljub temu, da svojemu otroku želimo, da bi spal na mehkem, spadajo v otroške posteljice namreč zgolj nekoliko trša ležišča. Zakaj? Ker je potrebno preprečevati nenadno smrt v posteljici, k tej pa veliko pripomorejo prav zelo mehka ležišča. Poleg tega, da je ležišče trše, je treba iz otroške posteljice ravno tako odstraniti vse mehke blazine in plišaste igrače, ki ravno tako predstavljajo nevarnost. Marsikomu se zdijo okrasne blazine in plišasti prijateljčki ljubki, vendar velja slediti nasvetom pediatrov ter jih med otrokovim spanjem odstraniti.

Sicer pa je treba glede varnosti otroške posteljice paziti še na nekaj: na višino ograjice. Ko se otrok nauči sedeti, mora biti dno posteljice dovolj nizko, da se otrok tudi potem, ko se ob ograjici usede ali postavi na noge, ne more zvrniti iz postelje. Ko je enkrat že tako spreten, da ograjico prepleza, pa to seveda velja odstraniti – tako bo tveganje za padec precej manjše, saj se bo otrok iz postelje skobacal in prilezel k vam precej lažje in tudi bolj varno.

Obposteljne otroške posteljice, zibelke, posteljice, varovala in ostalo otroško opremo najdete po ugodnih cenah tudi na spletni strani Otroške trgovine.

Ta vnos je bil objavljen v Vse za otroka z značkami , , . Zaznamek za trajno povezavo.