Nekaj nasvetov za ličenje obraza in oči

licenje-1Vsaka punca ima drugačne postopke za ličenje, cilj pa je pri vseh enak, izgledati čim lepše. Nekatere punce se velikokrat zatečejo po pomoč k profesionalnim vizažistkam, priznam da se tudi sama kdaj pa kdaj napotim v kozmetični salon Šenčur, ki mi je najbližji. Vsekakor pa a način ni primeren za vsak dan, saj nimam časa, tak način ličenja pa bi bil tudi precej drag.

Začnimo kar pri ustrezni izbiri pudra. Puder je vsekakor osnova vsakega ličenja. Potrebno je izbrati takega, ki se kar najbolje ujema z barvo vaše kože. Če ne vesta kaj izbrati, vam svetujem nakup pripomočkov v kakšni specializirani trgovini, tam so prodajalke običajno izkušene in vam lahko pri nakupu tudi svetujejo. Praviloma naj bi puder preizkušali na robu čeljusti, saj je barva kože na dlaneh ali roki drugačna kot tista na našem obrazu, preizkušanje pa naj poteka na dnevni svetlobi.

Pomembno je tudi, da pri izbiri ličil upoštevate barvo vaših oči. Ličenje okoli oči je precej zakomplicirano in zahteva več spretnosti kot sam nanos pudra. Barvo senčil ter maskare je najbolje prilagoditi barvi šarenice.

Velja pa upoštevati tudi obliko obraza, običajno je cilj ustvariti čimbolj ovalno obliko obraza. Poznamo kar sedem osnovnih oblik obraza, potrebno pa je prepoznati svojo in ličila nanesti temu primerno. Če bi hoteli obdelati vse nasvete za ličenje, smo lahko tu kar nekaj dni. Svetujem vam, da si pri ličenju pomagate z internetom. Prek spletnih iskalnikov lahko najdete veliko spletnih strani, ki so vam lahko v pomoč, uporabite pa tudi spletno stran Youtube. Na Youtube-u je veliko video vodičev, s pomočjo katerih lahko postanete prava mojstrica ličenja.

Ta vnos je bil objavljen v Lepota in zdravje z značkami , . Zaznamek za trajno povezavo.