Nasveti pri nakupu uteži

utezi5Če se odločate za nakup uteži za roke upoštevajte sledeče napotke.
Uteži za roke so vam na voljo v različnih variantah in kombinacijah (PVC, kromirane, gumirane, železne, neoprenske, oblečene v peno ali betonirane). Če se odločite za kromirane, ki so na videz sicer zelo lepe, je pa res, da potrebujejo največ vzdrževanja. Pri železnih utežeh, boste potrebovali tudi rokavice, saj vam lahko pustijo žulje na rokah, zato imejte v mislih tudi to. Zato je najbolje, da kupite takšne, ki imajo peno na sredini ročaja.

Tudi širina ali premer ročaja je pomemben, da vam bodo ročke lepo pasale v roko. Pomembno je tudi, da se pravilno odločite kakšno težo uteži izbrati za sedaj in za naprej, ko boste že napredovali? Kako težko ročko izbrati je tudi odvisno od vašega cilja, ki ste si ga zastavili. Če bi si želeli pridobiti vašo mišično moč, glejte, da boste izbrali težo ročk, kjer boste lahko ponovili 1-3 sete od 5 do 8 ponovitev.
Če želite samo ohraniti vašo mišično moč, izberite težo, kjer boste lahko delali sete od 1 do 3 s ponovitvami od 15 do 20.
Če želite povečati moč v mišicah, pa si izberite ročke s katerimi boste lahko delali od 1 do 3 setov z 3 – 5 ponovitvami.
Priporočamo vam tudi, da pred nakupom poizkusite ročke in naredite test, katera teža vam najbolj ustreza.

Ta vnos je bil objavljen v Šport. Zaznamek za trajno povezavo.