Nape – naprave, ki imajo vgrajen motor za sesanje zraka in še kaj

napaKo pomislimo na nape, pomislimo na kuhinjo, na kuhanje, peko, pripravo hrane. Na trgu je veliko vrst kuhinjskih nap, vsem pa je skupno, da imajo vgrajen motor za sesanje zraka, osvetlitev in filtre za čiščenje zraka. Nape pa seveda med seboj ločimo tudi po načinu montaže.

Zakaj v kuhinji sploh potrebujete to napravo?

Zakaj pa so nape v resnici tako pomembne in priljubljene v kuhinji? Predvsem zato, ker nekatere jedi med kuhanjem ali pečenjem oddajajo neprijeten ter močan vonj, ki je lahko precej dolgotrajen. S pomočjo nap se tega vonja v trenutku znebimo.

Danes so nape za odsesavanje zraka v kuhinji tudi zelo lepega izgleda, zato imajo še dodatno vrednost, in sicer estetsko. Lepo oblikovane nape namreč dodajajo kuhinji še estetski izgled. Izbira tovrstnih naprav je res raznolika. Tako lahko izbiramo med dvižno, izvlečno, kaminsko, kotno, otočno, stensko, stropno, vgradno … in izvlečno napo.

Za naš dom pa moramo izbrati tudi ustrezno napo glede na razred energijske učinkovitosti, učinkovitosti pretoka in osvetljevanja. Kuhinjske nape namreč s kroženjem zraka čistijo zrak, kuhinjske nape z odvodom zraka pa sesajo paro, ki nastane pri kuhanju. Preko cevi jo nato potiska na prosto.

Katera je torej prava za nas, pa v končni fazi po navadi radi svetujejo strokovnjaki, ki se bodo vedno nahajali na mestih, kjer tovrstne naprave tudi prodajajo. Menimo, da so nujne za naš dom, saj z njimi poskrbimo, da naše kuhinje ostanejo lepe in čiste. Brez nap bi lahko hitro namreč postale zanemarjene in zapacane, vonj posameznih jedi pa bi lahko po več dni ostajal v naših notranjih prostorih.

Ta vnos je bil objavljen v Vse za dom z značkami . Zaznamek za trajno povezavo.