Nakup novega prenosnika

prenosni-racunalnikiČe kupujete no prenosni računalnik, se že zavedate, da je to precej težko opravilo. Prenosni računalniki so izvrstne naprave, težak pa je sam nakup zaradi številnih cenovnih razponov in modelov na trgu. Največ napak storijo ljudje, ki se jim mudi in izberejo prvi prenosnik, ki jim pride pod roke, samo zato, ker je bila v katalogu bližnje trgovine razpisana akcija. Na prvem mestu se odločite za kaj boste računalnik najbolj potrebovali. Tisti, ki vam je prioriteta igranje iger, boste potrebovali prenosnik z veliko boljšimi specifikacijami, kot tisti, ki ga boste potrebovali za brskanje po spletu in občasno delo. Pri igranju iger vsekakor prednjačijo namizni računalniki, a velikokrat se pokaže potreba po prenosnosti in ni drugega načina kot to, da kupimo prenosni računalnik.

Tu pa je še vprašanje velikosti. Priporočam vam nakup manjšega prenosnika z diagonalo zaslona 15,4 ali manj. Manjši kot je ekran, dlje časa bo zdržala baterija, prenosnost vaše naprave pa bo veliko večja. Razlika me 15 in 17 palčnim zaslonom ni velika, a pri prenosljivosti se bo to kar poznalo. Najbolj idealno je, če je vaš prenosnik velikosti 13 palcev, za resno delo pa lahko nanj priklopite zunanji monitor in vaš majhen prenosnik lahko postane vse kar pri računalniku potrebujete.

Prej kot na znamko prenosnika, se ozirajte na moč komponent, velikost pomnilnika, tip in velikost diska ter podobno. Pozorni pa seveda bodite tudi na kvaliteto ohišja, saj je ta tudi precej pomembna. Prenosnike lahko dobite v katerikoli izmed spletnih trgovin z računalniško opremo, če se na računalniško opremo ne spoznate najbolj, pa naj vam svetuje kateri izmed strokovnjakov.

Ta vnos je bil objavljen v Tehnologije z značkami , . Zaznamek za trajno povezavo.