Na kakšen način lahko poteka depilacija nog

Dejstvo je, da je depilacija nog postala skorajda nuja vsake ženske. V primerjavi z britjem je lahko prava in prva rešitev včasih sicer povsem nemogočih zapletov, ki lahko kaj hitro nastanejo pri ali pa po samem britju. Skorajda vedno namreč obstaja vsaj manjše tveganje, da si boste z britvico poškodovali kožo ali se celo nehote porezali. Vsi pa vemo, da so bakterijska vnetja lahko kar precej grozna.

Vsem predstavnicam nežnejšega spola je povsem jasno, da imajo na izbiro različne možnosti oziroma načine za odstranjevanje dlak na nogah ter drugih delih telesa. Obstajajo tudi načini, ki ne zahtevajo britvice na vsakih nekaj dni, da bi bile noge prav vedno videti povsem gladke. Depilacija nog je eden od najpogostejših pa tudi najbolj preprostih odstranjevanj dlačic na nogah. Postopek je takšen, da z voskom in trakovi za depilacijo izpulite dlake iz njihovega rastišča.

Depilacija nog s pomočjo sladkorne pene

Ženske že vrsto let, lahko rečemo kar stoletja dolgo, depilacijo uporabljajo na vrsto različnih načinov. Eden od procesov depiliranja zahteva uporabo sladkorne paste. Gre namreč za precej staro tehniko depilacije nog.  Kljub napredni tehnologiji se ponekod še vedno precej raje držimo starih navad ter postopkov, ki som konec koncev precej učinkoviti.

Sicer pa depilacija nog za vas lahko postane pravi užitek in ne samo mučenje, ki ga je treba opraviti na vsake toliko časa. Pred samim postopkom pa je seveda dobro vedeti, kako pripraviti noge na depilacijo in zakaj se na primer nog ali pa bikinija ni dobro depilirati v času menstruacije ali pred njo.

Depilacija nog v primerjavi z britjem

Depilacija nog je v primerjavi z britjem zagotovo v precej veliki prednosti. Ključna prednost je ta, da omogoča boljše pa tudi precej dolgotrajnejše rezultate kot pa britje. Kljub temu pa tudi za depilacijo nog, tako kot to velja za vse druge lepotilne tehnike, velja, da je treba za najučinkovitejše rezultate upoštevati nekaj pomembnih dejstev.

Depilacija na nogah ni najbolj primerna v času menstruacije in niti ne nekaj dni pred njo in po njej. V tem času je namreč naša koža praviloma precej bolj občutljiva. Nekateri pa celo priporočajo, da je pred tovrstnim posegom najbolje vzeti tableto za lajšanje bolečine. Paziti je treba tudi na to, da so dlake na nogah ustrezne dolžine. Če niso dolge vsaj 3 milimetre, je velika verjetnost, da boste imeli težave z oprijemom.

Piling nog je priporočljiv dan ali dva pred samo depilacijo

Če želite, da bo depilacija na nogah opravljena še učinkoviteje, pa dan ali dva pred tovrstno tehniko opravite še piling nog. Na takšen način boste namreč uspešno in preprosto odstranili prav vse odmrle kožne celice. Svoje noge boste še dodatno pripravili na odstranjevanje dlak in dlačic brez možnosti vraščanja dlak.

Sicer pa se na sploh priporoča, da se depilacija nog opravi raje v kozmetičnem salonu kot doma v povsem lastni režiji. Še zlasti to velja za vsa tista dekleta, ki sama niso najbolj vešča tovrstnega znanja. Če pa se tovrstne tehnike odstranjevanja dlak na nogah vendarle lotite kar doma, pa je zelo pomembno, da zelo skrbno in temeljito sledite priloženim navodilom iz kompleta za depilacijo.

Ta vnos je bil objavljen v Lepota in zdravje z značkami , . Zaznamek za trajno povezavo.