Na fakulteto na tečaj angleščine

univarzaTako kot vsak drug trg, je tudi slovenski trg zasičen s številnimi ponudniki bolj ali manj konkurenčnih storitev. Ena izmed zadnjih, ki mi je padla v oči, je bil oglas za tečaj angleščine, kar znotraj ene izmed slovenskih fakultet. Dejstvo me ne bi tako zelo presenetilo, če to ne bi bila družboslovna fakulteta, ki vendar med svojimi programi ponuja tudi program anglistike. Postavlja se namreč vprašanje, iz česa bo tak tečaj angleščine financiran – bo to krila država, fakulteta sama ali morda želi kateri izmed profesorjev priti do kakšnega hitrega in lahkega zaslužka. Po pogovoru s profesorji sem ugotovila, da jim želi fakulteta naprtiti tečaj angleščine, ki bi naj bil del obsega ur, ne bi pa bil vezan na sam študij angleščine. Bila sem zgrožena. Vsepovsod enako izkoriščanje. Šolniki bi naj premalo delali, zato jim je treba naložiti še dodatnega dela.

Konj, osel in tečaj angleščine

Na tem mestu sem se spomnila basni s konjem in oslom. Slednjemu prvi ni želel pomagati nositi bremena, češ da je preveč plemenita žival za kaj takega. Šele ko je osliček omagal, je konj spoznal svojo zmoto, a takrat je bilo že prepozno. Tedaj je moral nesti tako oslička kot breme, ki ga je le-ta prej nosil sam.

Za tiste, ki na tem mestu niste dojeli pomena basni, sledi nagovor: pomagajmo si in pustimo profesorjem živeti ter omogočimo preživetje še komu, ki bo rade volje vodil tudi tečaj angleščine.

Ta vnos je bil objavljen v Izobraževanje z značkami , , . Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor