Manj znani grški otoki

grski-otoki2V Grčiji vsako leto dopustuje kar veliko Slovencev, vendar se odločajo predvsem za celino ali za večje in bolj znane otoke – grški otoki pa niso zgolj Krf in drugi, na katere se vsako poletje zgrinja na milijone turistov, temveč tudi nekoliko manj znani otočki, kjer je še vedno možno najti zasebnost in si privoščiti dopust v miru. Odvisno je pač od tega, kaj si od dopusta prizadevate. Nekateri so pristaši večnega dogajanja, drugi prisegajo na popotniške variante, tretji za izležavanje na plaži, medtem ko eni želijo mešanico vsega tega. Prav zaradi številnosti in raznolikosti nam grški otoki ponujajo vse izmed naštetega. Kateri je najlepši in kateri je najboljši je zelo relativno. Dopust si ponavadi zastavimo v okviru naših zmožnosti – tako fizičnih in cenovnih. Po napornem delu, si zagotovo ne bomo nakopali še bolj napornega dopusta, po katerem bomo potrebovali še dodaten teden, da pridemo k sebi. Če pa smo ljubitelji zgodovine in tujih kultur, pa vam grški otoki ponujajo tudi premnoge znamenitosti in vrnili se boste polni vtisov.

Najlepši grški otoki

Grčija ima več tisoč otokov, zato se velja pozanimati tudi o tem, kateri grški otoki so najlepši, a na njih ni gneče. Za takšnega velja na primer Andros, ki je znan po svoji bogati vegetaciji, saj je na njem veliko podzemnih izvirov, ki omogočajo bogato rast. Zanimivi grški otoki so tudi Ithaca, kjer boste zaman iskali hotelske komplekse, saj je otok znan predvsem po velikih nasadih oljk, citrusov in fig, ter otok Ikaria s 3.000 prebivalci, na katerem se boste lahko tako sončili na plaži kot se podali v visoke gore ali v gozd. Še en zanimiv otok je Tilos z zgolj 600 prebivalci, kjer so urejene pohodniške poti, pa tudi Lemnos, ki je po površini sicer med največjimi otoki, a turisti zaenkrat še niso odkrili njegovih čudovitih peščenih plaž.

Grški otoki torej ponujajo marsikaj in niso namenjeni zgolj masovnemu turizmu. Je pa res, da so ti grški otoki v ponudbi naših agencij precej redko, zato si je najbolje organizirati potovanje v lastni režiji. Več ugodnih ponudb tudi za ostale destinacije najdete na tej povezavi.

Ta vnos je bil objavljen v Jeziki in potovanja z značkami , , . Zaznamek za trajno povezavo.