LTE/4G lahko uporablja kar 98 % prebivalcev Slovenije

Ali tudi vi lahko dostopate do najhitrejšega mobilnega omrežja LTE/4G v Sloveniji ali ne je odvisno od mnogih parametrov. Najpomembnejši parameter, ki je potreben, da lahko mobilno omrežje LTE/4G normalno deluje je prav izbira modela mobilne naprave, ki mora omogočati terminalsko opremo, da lahko dosega maksimalno hitrost mobilnega omrežja.

Drugi zelo pomembni parameter, da lahko mobilno omrežje LTE/4G normalno deluje je, da ni ne umetnih in ne naravnih ovir, predvsem so velika ovira kovinske in železobetonske gradbene konstrukcije, kovinske žaluzije na oknih, ostrešja iz kovinskih materialov, metalizirana stekla, izolacije, ki vsebujejo kovine, ipd.

Pomembni parametri za delovanje mobilnega omrežja LTE/4G so tudi še drugi, nekaj jih je naštetih v nadaljevanju

Že zaradi zgoraj opisanih razlogov je povsem logično sklepati, da je LTE/4G signal izven zaprtih prostorov močnejši kot znotraj njih. Dober LTE/4G signal motijo tudi vremenske neprilike, predvsem močne padavine in nevihte.

Za dobro LTE/4G mobilno omrežje pa so pomembni še drugi parametri, in sicer kakšen nivo sprejema signala omogoča vaša mobilna naprava, kako močan LTE/4G signal omogoča oddajnik na vaši lokaciji, kako je zasedena bazna postaja v trenutku, ko od nje dobiva signal vaša mobilna naprava, v katerem frekvenčnem spektru deluje vaša naprava, ko sprejema mobilni signal LTE/4G, kakšne so omejitve količine prenosa podatkov in seveda pokritost omrežja.

Na mobilno omrežje LTE/4G vpliva sicer še nekaj drugih parametrov, ampak so manj pomembni, saj le redko ključno vplivajo na samo delovanje tega mobilnega omrežja.

Ta vnos je bil objavljen v Tehnologije z značkami , . Zaznamek za trajno povezavo.