Letalski prevozi, ki ne povrzočajo preglavice!

karteLetalski prevozi so vsekakor ena izmed rešitev, ki so najbolj enostavna in časovno ugodna opcija, predvsem kadar gre za premagovanje velikih razdalj. Vse več pa se jih, predvsem zaradi vse ugodnješe ponudbe in časovne racionalizacije, poslužujemo tudi za krajše razdalje. Ravno zato, da bi vsa potovanja potekala nemoteno, je dobro, da upoštevate nekaj osnovnih navodil, ki vam bodo prihranila preglavice na letališču.
Še pred samim prihodom na letališče, stehtajte svojo prtljago in preverite, če ustreza omejitvam izbranega leta, saj se velikokrat zgodi, da morajo potniki svoje stvari odvreči kar na letališču samem. Smiselno je tudi, da si v potovalki nekaj prostora prihranite za morebitne spominke, ki jih boste prinesli s potovanja domov.
Prav tako premislite o tem, kako boste na letališče prispeli. V kolikor boste tja prišli z osebnim avtomobilom, preverite cene parkiranja in koliko se to za vaš žep splača; če pa se želite temu izogniti, se je dobro pozanimati, ali obstaja opcija organiziranega prevoza. Prav tako dobro preverite navodila varnostne službe in primerno spakirajte vse tekočine in druge problematične embalaže, da boste lahko čim prej prišli na letalo. Seveda je zato priporočljivo, da ste na letališču vsaj uro ali dve pred letom, kar vam bo omogočilo optimalni izkoristek časa in brezskrben začetek potovanja!

Ta vnos je bil objavljen v Življenje. Zaznamek za trajno povezavo.