Last minute Ciper

ciper-1Letos sem z rezervacijo počitnic odlašala, saj sem želela, da gremo na dopust kot družina. To je pomenilo, da je treba družinske počitnice prilagoditi starejšemu sinu, ki je bil maturant.
Nazadnje ponudb ni bilo več veliko in razmišljali smo o tem, da bi se odločili za last minute Ciper ali last minute Španijo. Res je, da smo Španijo že obiskali, Ciper pa še ne. Vendar nam je Španija prvič ostala v tako lepem spominu, da bi se tja brez slabe vesti odpravili še enkrat.

Odločitev je padla – letos bo last minute Ciper

In kaj je pretehtalo, da smo se odločili za last minute Ciper? Pravzaprav je odločil kar naš maturant. Maturo je namreč opravljal iz izbirnih predmetov zgodovine in filozofije, pa tudi študirati je nameraval filozofijo. In tako je rekel, da pri odločitvi za last minute Španijo dejansko ne bo videl nič koristnega – če se odločimo za last minute Ciper, pa si bo lahko vsaj od daleč ogledal Olimp.
Pravzaprav mi sprva sploh ni bilo jasno, o čem govori – moja študijska leta so že daleč. Olimp? Ni to najvišja gora Grčije? Ni nekje sredi celine? Seveda me je dragi sin želel na vse pretege prepričati nasprotno češ, da se gora, na kateri naj bi bivali starogrški bogovi, ne nahaja v celinski Grčiji, temveč na otoku Cipru. Kot da to ni bilo dovolj, je nadaljeval in bil “pameten” še naprej, kako bil Ciper včasih del stare Grčije, danes pa je grški le deloma – otok pripada delno Grčiji in delno Turčiji. Sprva sem mu pustila veselje, a ne za dolgo. Želela sem stavo: last minute Ciper, ne bo prinesel pravega Olimpa. Kako čudovit občutek je, ko ima mama prav… mali je bi tako zelo prepričan vase, jaz pa tudi, da je stavo takoj sprejel. Jaz bi naj kupila nov avto, če izgubim, on pa samo mesec dni opravljal vsa hišna opravila. Posmehljivo mi je segel v roko, potem pa je bil na vrsti Google leksikon. In, da … na Cipru res obstaja enako imenska gora Olimp, a “pravi” Olimp je na celini, natančneje leži med Makedonijo in Tesalijo.

Kljub izgubljeni stavi na Olimp na Cipru

Nikoli ne sprejmem stave, če nisem vanjo zares prepričana, tako je bil last minute Ciper samo še slajši.

Z last minute Ciprom se je strinjala vsa družina, sključno z osmoljenim sinom. Tako se bo vsaj naš maturant naučil še česa novega, kar mu bo med študijem filozofije samo še dodatno koristilo, če se nekoliko bližje spozna s staro grško kulturo. Ja, last minute Ciper bo očitno poučno potovanje, ne pa klasičen dopust pod vročim soncem.

Ta vnos je bil objavljen v Last minute počitnice z značkami , , , . Zaznamek za trajno povezavo.