Kuža

shetlandski ovcarKnjige? Kaj so to? Domače branje? Obvezno maturitetno čtivo, poezija … bljak. So pa knjige, ki so mi pri srcu. Knjige o živalih. Knjige, kjer se ogromno dogaja, osrednji lik je po možnosti kuža. Ta je ponavadi izredno pameten, zaščitniški in ljubeč. Ja, zame je to že od nekdaj Lassie. Saj vem … škotski ovčarji so to. Ampak ne! Za mene so vsi škotski ovčarji Lesiji, podobno kot so vsi nemški ovčarji Rexi.

Srce parajoča zgodba s srečnim koncem, ki jih povečini doživljamo samo v kakšnih pocukranih ameriških filmih o herojih, ampak kaj za to. Raje imam živali kot ljudi, pa naj se to še tako čudno sliši. Žival te začuti, pes te začuti. Začuti tvoje veselje, žalost, bolezen in ti z vsakim prihodom domov polepša dan. Je edini, ki te ljubi brezpogojno – daje, kar mu daješ ti. Nikoli te ne bo nihče tako vesel kot kuža. Saj so tudi ostale živali pametne in se navežejo nate. Podobno lahko trdim za mojega majhnega črnega zajčka. Ljubezen mojega življenja, če se sploh lahko tako neumno izrazim.

V resnici nimam kužka, a sem si ga vedno želela. Morda se mi bo ob selitvi iz stanovanja v hišo nekoč uresničila tudi ta želja.

Ta vnos je bil objavljen v Življenje. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor