Kuhalne plošče – različne vrste kuhalnih plošč

Kuhalna plošča AEG IKE64450XB, ind. 2x Bridge zone

Če ste tik pred izbiro povsem nove kuhalne plošče, se vam verjetno poraja cel kup vprašanj. Eno od njih pa je zagotovo tudi to, kateri tip plošče za kuhanje se vam najbolj splača izbrati. Seveda izbrati primerno ni ravno najlažja naloga na svetu, saj boste tovrstno napravo uporabljali še nadaljnjih kar nekaj let.

Na trgu so na voljo različne kuhalne plošče številnih priznanih blagovnih znamk. Pred nakupom takšnega aparata je tudi zaradi pestrosti ponudbe potrebno temeljito prebrskati ponudbo.

Različni tipi kuhalnih plošč

Na splošno se kuhalne plošče delijo na vsaj pet različnih tipov oziroma vrst. To so steklokeramične, električne, indukcijske, plinske ter kombinirane kuhalne plošče. Vsaka od omenjenih vrst pa se ponaša s prednostmi, dobro je seveda poznati tudi njihove morebitne slabosti.

Zakaj za kuhanje izbrati steklokeramično ploščo in zakaj električno

Steklokeramična plošča je precej pogosta izbira sodobnih kupcev. Ponaša se s kar nekaj prednostmi. Ključne pa so zagotovo: do petino manjša poraba električne energije v primerjavi s klasičnimi električnimi ploščami za kuhanje, kuhate lahko v kateri koli vrsti posode, za čiščenje je povsem preprosta.

Električna kuhalna plošča je izdelana iz litoželezne površine. V njej so nameščeni grelci, ki učinkovito pogrejejo električno ploščo, na kateri se greje hrana. Med največje prednosti takšne naprave zagotovo sodijo: izjemno dostopna cena, preprosta uporaba, odpornost, dolgotrajnost, vzdržljivost.

Zakaj izbrati plinsko in zakaj je odlična izbira tudi kombinirana plošča za kuhanje

Bosch Plinska kuhalna plošča PPP6A6B90

Plinske kuhalne plošče sodijo med klasične načine kuhanja. Uporaba takšne naprave je sila preprosta. Plinska bomba pa se priključi na štedilnik, ki se ga nato prižge. Največje prednosti so: takojšnje delovanje, plamen omogoči, da se kuhalna plošča ne segreva prav dosti časa, preprosto vzdrževanje ter cenovno ugoden način kuhanja oziroma pripravljanja jedi.

Kombinirane kuhalne plošče pa so pravzaprav vrste kuhalnih plošč, ki združuje vsaj dve vrsti kuhališč, ki se med seboj razlikujejo glede na vir energije. Lahko gre na primer za kombinacijo dveh plinskih ter dveh električnih grelcev. Možnosti za kombiniranje je seveda še bistveno več. Lahko se kombinirata na primer steklokeramika in plin, indukcija in plin, plin in elektrika, steklokeramika ter indukcija. Največje prednosti takšne ponudbe pa so: izbira vira glede na potrebe, če zmanjka enega vira, se lahko uporabi drug. Takšna plošča je tako lahko vedno na voljo.

Izbira blagovne znamke

Najprej se seveda odločite za primeren tip kuhalne plošče, nato pa boste morali že pridno razmišljati o tem, kateri proizvajalec oziroma blagovna znamka je tista, ki ji v povezavi s takšnimi aparati najbolj zaupate.

Ta vnos je bil objavljen v Vse za dom z značkami . Zaznamek za trajno povezavo.