Kako deluje infrardeče ogrevanje?

IR ogrevanjeKo omenimo infrardeče ogrevanje, govorimo o še enem načinu naravnega, zdravega in tudi varčnega načina ogrevanja. Če vam povemo, da gre za ogrevanje, kjer nas greje sonce, potem vam je stvar verjetno še bolj jasna. Občutek toplote, kadar smo na soncu oziroma kadar nas greje sonce, je posledica infrardečega sevanja. Gre torej za energijo, ki je človeku povsem naravna in pa tudi prijazna. Seveda pa infrardečega sevanja, nikakor ne gre menjati z UV sevanjem, ki je kot že veste, laho precej nevarno.

Katere so torej prednosti infrardečega ogrevanja? Tovrsten način ogrevanja je ekonomičen in poceni, sami grelci pa so precej enostavni za uporabo. Električno energijo, ki se pretvori v toploto, začutimo praktično takoj, saj je zrak primarno ne absorbira. Infrardeče ogrevanje nam nudi minimalne toplotne razlike, stene brez plesni, enostavno in hitro montažo, skoraj nobenega vzdrževanja, prijeten način ogrevanja, nizek strošek investicije, poleg tega pa zavzame tudi malo prostora. Grelci za infrardeče ogrevanje so popolnoma varni in ne porabljajo kisika, kar pomeni, da ni potrebe po dodatni ventilaciji.

Kako deluje infrardeče ogrevanje? To si najlažje predstavljamo kot če bi v temni sobi prižgali žarnico. Energija se namreč enakomerno razprši in zajame celoten prostor, pri tem pa ne ogreva zraka. Tako se vse v prostoru segreje dokaj enakomerno. Infrardeče ogrevanje je neposreden način segrevanja, brez prenosnih medijev in tudi praktično brez izgub. Za več informacij o infrardečem ogrevanju pa je najbolje, da kontaktirate ustrezne strokovnjake. Pozanimajte se o celotnem delovanju tovrstnega načina ogrevanja in poskrbite, da se boste tudi vi poslužili ogrevanja, ki vam najbolj odgovarja.

Ta vnos je bil objavljen v Vse za dom z značkami . Zaznamek za trajno povezavo.