Izdelava spletnih strani na platformi WordPress

Kadar razmišljamo o izdelavi spletne strani ne moremo mimo debate o tem katero platformo izbrati. Na trgu obstaja kar nekaj sistemov za lažjo izdelavo spletne strani in vsaka ima svoje prednosti in slabosti. V tem članku bomo poskušali razložiti prednosti in slabosti najbolj razširjenega sistema za urejanje spletnih strani WordPress.

Dandanes je izdelava spletnih strani veliko bolj poenostavljeno opravilo kot je to bilo v preteklosti. Programerjem ni potrebno razvijati vsake spletne strani iz nič, obstajajo sistemi, ki razvijalcem precej olajšajo stvari. Med takšne sisteme spada tudi odprokodni sistem WordPress. Seveda pa to ni edini odprokodni sistem za urejanje spletnih strani, med bolj znanimi so še Joomla, Drupal, Magento in morda še kakšen.

WordPress ima pred ostalimi prednost saj je najbolj razširjen in sistem. Več kot 20% vseh spletnih strani na spletu poganja ravno WordPress. Izdelava spletnih strani v tem sistemu je priporočljiva saj obstaja ogromno podpore, razširitev in grafičnih predlog. Na tisoče predpripravjenih grafičnih predlog nam omogoča, da za nizko ceno dobimo vrhunski dizajn in tako precej prihranimo pri izdelavi spletne strani.

 

izdelava spletnih strani

 

Enostavna izdelava spletnih strani

V WordPressu boste lahko dokaj enostavno izdelali preprosto spletno stran. Enostavna spletna predstavitev vam ne bi smela povzročati veliko težav. Stvari bi se znale zakomplicirati pri postavitvi kompleksnejših portalov. V tem primeru boste verjetno potrebovali razvijalca, ki vam bo po meri in željah razvil dodatno funkcionalnost.

WordPress je zastavljen tako, da ga je možno nadgraditi čisto po svojih željah. Izdelav spletnih strani znotraj sistema WordPress bo verjento tudi cenovno najbolj ugodna. Veliko funkcioanalnosti je namreč možno dobiti zastonj. WordPress zajema zbirko razširitev v kateri lahko najdete na tisoče brezplačnih dodatkov oz. ekstenzij. Če bi recimo želeli v vašo spletno stran vključiti kompleksnejši obrazec za povpraševanje vam ne bo potrebno plačevati razvijalca, obstaja velika verjetno, da boste za to našli precej brezplačnih razširitev.

Ugodna grafična rešitev

Omenili smo že, da izdelava spletnih strani znotraj WordPress sistema ne bo zahtevala dragega grafičnega oblikovalca. Ogromno predpripravljenih grafičnih predlog namreč že obstaja in jih lahko kupite za manj kot 100€. Kaj sploh pomeni kupiti prepripravljeno grafično predlogo? To pomeni, da vaš grafični oblikovalec ne bo rabil dizajna za spletno stran izdelovati iz nič. Skupaj boste izbrali grafiko, ki vam je všeč in jo prilagodili tako, da bo kompatibilna z celostno podobo vašega podjetja in seveda vašimi željami.

V primeru, da niste zahtevni in boste izdelali preprosto stran lahko grafično predlogo prilagodite tudi sami. Spremenite barve, logotip in postavitve elementov po svojih željah. Z malo iznajdljivosti lahko izdelate sami zares vrhunsko spletno stran.

Negativne lastnosti izdelave spletnih strani z WordPress sistemom

Tako kot vsaka izdelava spletnih strani ima tudi izdelava znotraj WordPressa svoje pomanjkljivosti. Ena od takšnih je ranljivost sistema. Dejstvo, da gre za odprto kodni sistem in lahko vsak preuči jedro delovanja spletne kode daje veliko prednosti hekerjem pri vdiranju v WordPress sistem. Razvijalci se seveda trudijo, da sistem neheno posodabljajo in prva stvar, ki jo lahko storimo, da se izognemo vdoru v spletno stran je nenehno posodabljanje sistema na zadnjo verzijo.

Druga slaba lastnost so številni vtičniki in dodatki, ki so slabo narejeni in lahko vplivajo na odzivnost spletne strani. Vedeti je potrebno, da več kot bomo imeli odadanih razširitev, počasneje se bo odzival naš sistem. Priporočeno je, da uporabljate samo preverjene vtičnike, ki jih uprablja na tisoče drugih in so z njimi zadovoljni.

 

izdelava spletnih strani

 

 Izdevala spletnih strani v WordPressu DA ali NE?

Odgovor je preprost. Vsekakor DA. Glede na to, da za WordPressom stoji največja podpora in je na voljo največ brezplačnih dodatkov med vseemi odprtokodnimi sistemi za izdelavo spletnih strani bo uporaba WordPressa najcenejši način postavitve strani. To pa še ni vse, v WordPressu lahko postavite tudi zelo dobro spletno trgovino. WordPress za trgovino uprablja dodatek WooCommerce, ki že prezema vodilno mesto med sistemi za postavitev spletnih trgovin.

Izdelava spletnih strani ali spletnih trgovin še nikoli ni bila tako cenovno dostopna kot je z WordPressom. Lahko vam samo priporočamo, da sistem preizkusite.

 

Ta vnos je bil objavljen v Internet, Tehnologije z značkami , , . Zaznamek za trajno povezavo.