Folna kislina, himalajska sol in še bi lahko naštevali

himalajska-solFolna kislina, himalajska sol in še kaj bi se našlo, so hranilne snovi, katerim enostavno moramo zagotoviti mesto v našem organizmu.

Folna kislina je na splošno vodotopna oblika vitamina B9. Ker ime izhaja iz latinščine in v prevodu pomeni list lahko rečemo, da je glavni vir folne kisline v prehrani listnata zelenjava. Velikokrat se folna kislina nahaja v prehranskih dopolnilih. Njeno uživanje je predvsem priporočeno za nosečnice kajti primanjkovanje le te lahko povzroči krvavitev v začetku nosečnosti, možnosti komplikacij pri rasti dojenčka v maternici in prirojene napake ploda, ki se odražajo na živčevju.

Priporočeno je uživanje različnih vrst hrane kot so endivija, por, kreša, zeleno zelje, rdečo zelje, pomaranče, limone, grenivke, orehi, piščančja jetra itd. Torej glede, na resnost problema, ki ga povzroči primanjkljaj folne kisline, se lahko potolažimo s tem, da jo lahko dokaj enostavno zaužijemo.

Poleg folne kisline pa moramo omogočiti vnos soli v telo. Kljub temu, da veliko hrane že industrijsko vsebuje sol, je zato pomembno kakšno sol uživamo. Vse pogosteje se k nam prebija himalajska sol. Himalajska sol ima veliko pozitivnih učinkov. Kot prehrambno dopolnilo, za izboljšanje okusa, jo lahko uporabljamo za vzdrževanje količine sladkorja v telesu. Hkrati pa spodbuja Ph ravnotežje in posledično upočasnjuje proces staranja. V različnih pripravah jo lahko uporabimo tudi za uravnavanje prebave in krvnega pritiska. Ker pa ni zgolj dodatek jedem, jo lahko uporabim tudi kot dekoracijski predmet. Vse več ljudi si svoje domove okrasi s svetilko himalajske soli. Nežna svetloba omogoča, da okolje deluje kar se da pomirjajoče in sproščujoče.

Ta vnos je bil objavljen v Lepota in zdravje z značkami , . Zaznamek za trajno povezavo.