Fasada za lepši in toplejši dom

fasadaNaš dom na zunaj predstavlja fasada. Fasade so zaključni sloj objekta in ritem odprtin. Pogostokrat si posamezniki predstavljajo da je fasada predvsem klasični omet, vendar temu ni tako Na voljo je še več zaključnih slojev, ki tvorijo najrazličnejše fasade. Ker pa izdelava fasade ni mačji kašelj, je pametno poiskati strokovnjake ki so vešči v izdelavi in potrjeni s strani proizvajalca fasadnega sistema.

Da bo vaš dom lep in prijetno topel, vam bo levji delež prevzela dobro vgrajena fasada. Popolna toplotna zaščita ali toplotnoizolacijski fasadni sistem je gradbeni dodatek iz toplotnoizolacijskega materiala, ki je na zunanji strani utrjen z ometom. Sistem je sestavljen iz kvalitetnega lepila, toplotno izolacijske fasadne plošče, pritrdilnega sidra, osnovnega in zaključnega ometa. Poleg tega fasada vpliva tudi na izgled gradbene konstrukcije.

Pri slednji je potrebno paziti na pravilno izbiro fasade. Določeni sloji fasade bolje delujejo v navezi z določeno konstrukcijo. Glavna dejavnika ki vplivata na izbiro fasade sta cenovna dostopnost ter vaš osebni stil. Upoštevati je potrebno da toplotna zaščita ščiti pred izgubami skozi zunanji ovoj stavbe in s tem vpliva na drastično znižanje stroškov za ogrevanje. Zaradi tega se investicija zelo hitro amortizira.

Največje vprašanje ki se pojavi je tudi, katero fasado pravzaprav izbrati. Glede na to da je na trgu široka ponudba fasadnih sistemov, prav tako pa se ločijo še po vrstah. Poznamo ometano fasado, ki je najbolj pogosta izbira v Sloveniji, sledijo ji lesena fasada, steklena fasada, kamnita fasada, fasada iz vlaknocementiranih plošč, fasada obložena s ploščami iz kompozitnih materialov, itd.

Ta vnos je bil objavljen v Vse za dom. Zaznamek za trajno povezavo.