Dezinfekcija rok in higiena sta odlična preventiva pred okužbo

Dezinfekcija rok nas v zadnjem času zagotovo še najbolj asociira z novim koronavirusom. Na sploh pa sta higiena ter razkuževanje ključni za preprečevanje nalezljivih bolezni. Če na primer nimamo na razpolago vode ali mila, je najučinkovitejša metoda ravno razkuževanje rok. Učinkovita kakovostna dezinfekcijska sredstva odlično delujejo na viruse z ovojnico. Med viruse spadajo tudi prav vsi člani iz družine koronavirusov ter virusov gripe oziroma influence.

Splošna priporočila za preprečevanje okužb

Dezinfekcija rok je na sploh izjemno pomembna za učinkovito preprečevanje okužb. Po drugi strani pa se je obenem treba držati tudi nekaterih priporočil, ki jih svetujejo strokovnjaki. Izogibati se je treba tesnejšim stikom z ljudmi, ki kažejo znake nalezljive bolezni. Ne dotikamo se oči, nosu in ust. Če zbolimo, obvezno ostanemo doma. Dosledno je treba upoštevati higieno kašlja, roke si redno umivamo z vodo ter milom.

Če voda in milo nista dostopna v neposredni bližini, je treba za razkuževanje rok uporabiti namensko razkužilo za roke. Vsebnost alkohola v takšnih sredstvih mora biti najmanj 60 %, namenjeno pa je  samo za zunanjo uporabo, sredstva za razkuževanje površin pa se ne smejo uporabljati za čiščenje kože. Če je pojavnost okužbe večja, se ne zadržujemo v zaprtih prostorih, v katerih se zadržuje večja skupina ljudi. Prav tako je treba poskrbeti za redno in dosledno zračenje prostorov.

Nakupovanje razkužil za roke

Dezinfekcija rok bo dovolj učinkovita le v primeru, če si boste zagotovili ustrezno oziroma dovolj kakovostno sredstvo za razkuževanje. Najbolje je, da takšne izdelke nakupujete le v specializiranih prodajalnah, kjer vam lahko dobro svetujejo izkušeni ter strokovno podkovani prodajalci.

Kakovostna sredstva za razkuževanje rok po dostopni ceni so vam na voljo tudi v spletni prodajalni. Ponudniki na spletu pa vam tudi na svojih straneh predstavljajo številne koristne nasvete za uporabo tovrstnih sredstev ter še druge ključne informacije. Še posebej mikavni so za ogled video posnetki, na katerih si na primer lahko ogledate tudi to, kako se pravilno umiva roke. Čeprav ste povsem prepričani, da svoje roke z vodo ter milom pravilno umivate, boste morda presenečeni ob ogledu tovrstne video vsebine.

Ta vnos je bil objavljen v Življenje z značkami . Zaznamek za trajno povezavo.