Čist dom, dober dom

valina-3Tematika današnjega članka bo čiščenje in različni nasveti, ki nam pri čiščenju lahko zelo koristijo. Moram reči, da je od tega, ko sem se preselil od staršev preteklo že kar nekaj vode oz. časa. V tem času sem se moral priučiti vseh gospodinjskih opravil, eno izmed njih pa je tudi čiščenje. Glede na to, da ne gre ravno za moje najljubše opravilo sem velikokrat razmišljal če bi moje težave lahko rešil čistilni servis, vendar imam rad izzive in sem se na koncu odločil, da bom čistil sam.

Sprva sem na trgovinskih policah pokupil vsa možna čistila in produkte za čiščenje, je že res, da ta čistila svoje delo opravijo precej učinkovito vendar sem kmalu ugotovil, da so polna škodljivih kemikalij, ki bi ob pogosti uporabi lahko škodovala našemu zdravju. Kaj kmalu sem čistila začel izdelovati sam, glede na dostopnost informacij na spletu sem ugotovil, da se večino čistil lahko izdela iz vsakdanjih produktov v gospodinjstvu. Skoraj vsi imate doma kis, sodo bikarbono, limonin sok in še kaj bi se našlo. Kombinacija teh izdelkov lahko zelo učinkovito očisti skoraj vse v našem domu. Moram reči, da kar se tiče čistil uporabljam le še čistilo za steklo in pa čistilo za čiščenje WC školjke, za vse ostale potrebe pa uporabim kar naravna čistila.

Vzemimo za primer tuš kabino. Tla zdrgnem s pomočjo sode bikarbone in čistila za posodo, ki ga najdemo v vsakem domu, stekla v tuš kabini se zelo lepo očistijo s pomočjo vode in limoninega soka, ki zelo učinkovito stopi vodni kamen. No ja članek se bo počasi zaključil, kaj več o praktičnih nasvetih za čiščenje pa v katerem drugem članku.

Ta vnos je bil objavljen v Razno z značkami . Zaznamek za trajno povezavo.