Akumulatorske kose za košnjo med gredicami

Akumulatorske kose so odlična izbira tako za košnjo manjših strmih pobočij kot za urejanje zelenjavnih, zeliščnih in okrasnih vrtov.

Ko je treba nekaj pokositi in nekaj pustiti

Košnja zelenic običajno ni težavna, hitro pa se zaplete, kadar je treba pristriči travo in plevel med gredicami cvetja ali na zelenjavnem vrtu. S samohodnimi kosilnicami tu ne opravimo vsega dela, saj je treba poskrbeti tudi za robove gredic. Pri tem je potrebno biti previden, da po ponesreči ne odstranimo tudi cvetja, zelenjave, zelišč in drugih rastlin, ki jih vzgajamo v svoje veselje in v kar vlagamo veliko truda. Da bi bilo res tako, so najboljša izbira akumulatorske kose, s katerimi je košnja lahko zelo natančna.

Akumulatorske kose pridejo še bolj v poštev, kadar kosimo na primer med gredicami, ki so začrtane s kamni ali robniki ter so nepravilnih oblik, torej s klasično samohodno kosilnico med njimi nikakor ne bi mogli navigirati, ali pa bi celo tvegali, da se rezila skrhajo ter poškodujejo na kamenju oziroma betonu.

Akumulatorske kose in boj s plevelom

Prednost uporabe akumulatorske kose pride do izraza tudi na zelenjavnih vrtovih, kjer je pogosto nadležno opravilo tudi puljenje plevela. Pipanje bilke za bilko je precej zamudno opravilo, a če se mu želite izogniti, si lahko pomagate s koso. Plevel lahko pustite nekoliko zrasti, preden ta začne cveteti (in se tako na novo zaseje), pa ga enostavno pokosite. Če pazite, da pri tem ne poškodujete svojih paradižnikov, bo delo na vrtu precej manj stresno.

In zakaj prav akumulatorske kose?

Vsako ročno delo si radi olajšamo s sodobno napravo, prednost baterije oziroma akumulatorja pa je, da je naprava z njo med delom povsem neodvisna od napajanja. Koso, ki deluje na akumulator, lahko nesete s seboj, ne glede na to, kje jo potrebujete. Uporabite jo lahko tako ob hiši kot tudi na vrtu, ki je od nje nekoliko bolj oddaljen.

Ta vnos je bil objavljen v Vse za dom z značkami , , . Zaznamek za trajno povezavo.